Vilket är det bästa bilschampot?

Jag har i mina dagar testat en mängd olika bilschampon. Resultat och egenskaperna visar sig vara väldigt olika. Min rekommendation i denna artikel baseras på mina egna erfarenheter.

Jag har precis testat ett ny typ av schampo. Man brukar ju normalt sett säga att det inte är någon idé att överdosera schampo. Effekten blir inte bättre, möjligen lite mer skum. Men mer än så blir det inte.

Turtle har valt att ändra på den gamla regeln. De har lanserat schampot Turtle Wax MAX-Power Car Wash Shampoo, ett schampo där du kan variera rengöringsförmågan beroende på hur skitig bilen är. Man har tre stycken rekommenderade doseringar på flaskan.

En deciliter schampo till fyra liter vatten blir optimalt för normaltsmutsiga bilar. Dubblar man doseringen så lämpar den sig för bilar med mer vägsalt och fågelskit till exempel. Ökar man på ytterligare så skvätter man i tre deciliter. Fortfarande till fyra liter vatten. Då får du den starkaste effekten som lämpar sig för träddropp, döda insekter, kåda, bromsdamm, med mera.

En viktig del i biltvättandet är mängden skum. En del schampon är bättre än andra. Detta tycker jag blir riktigt skummande och bra. Dessutom en riktigt trevlig doft.

Turtle Wax MAX-Power Car Wash Shampoo har möjligheten att variera sin rengöringsförmåga så funkar det även utmärkt att använda till mer än bara bilar. Motorcyklar, cyklar, gräsklippare, utomhusmöbler, trädgårdsredskap, med mera.

Här följer några enkla steg för steg tips för tvätt av bilen.

  1. Avfettning. Finns olika sorter beroende på hur skitig bilen är. Se mer här!
  2. Spola av allt medel med högtryckstvätt. VIKTIGT! Gå inte för nära med högtrycken då den kan skada lacken. Hur nära beror givetvis på hur högt tryck tvätten har.
  3. Schamponera med svamp. VIKTIGT! Tappar du svampen på marken, då är den bara slänga. Eventuell smuts som fastnar kommer med stor sannolikhet att repa lacken. Svampar hittar du här!
  4. Torka av bilen med sämskskinn eller microfiberduk anpassad för avtorkning. Klicka här för tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *