Presenttips till 25-årig kille

Att köpa present till någon som är 25 år och som redan hunnit köpa på sig det mesta är inte lätt.

Något som alltid funkar är upplevelser. Något jag själv fått i present är att få möjligheten att köra en supersportbil från någon av de största märkena inom kategorin. Jag har kört både på allmänna vägar samt på bana.

Om ni är fler som går ihop eller budgeten är lite högre så kan jag varmt rekommendera att välja paketet där man får köra på någon av de mest kända bilracingbanorna i Sverige. Detta paket kostar 2995kr. Då får man teoretisk genomgång, körtips från professionella instruktörer samt det bästa av allt. Tre varv på banan.

Detta är oslagbart då upplevelsen blir mycket högre om man får möjlighet att köra på bana och nyttja bilen fullt ut.

Jag själv fick chansen att köra en Lamborghini Huracan Performante LP 640-4. Motormässigt så hittar man en V10 på 640hk och den snabbast 0-100 tiden 2.9 sekunder.

Känslan att få rulla ut detta italienska fullblod ur depån och få trycka plattan i botten är helt obeskrivlig. Bara ljudet från V10-motorn får pälsen på kroppen att resa sig. När man sen i första kurvan får känna på det enorma greppet och G-krafterna så drar sig smilbanden högre än vad jag trodde var möjligt. Accelerationen ut ur kurvan gör att man slungas bak i det skalformade stolarna. Mot nästa kurva får man känna på vad ett par riktiga bromsar kan prestera. Från att ha slungats bakåt i stolen så sker raka motsatsen och fyrpunktsbältet håller dig kvar i stolen.

Som avslut på varvet så får man chansen pressa ur maximalt av bilens prestanda på den långa raksträckan. Adrenalinnivån har nått sin topp.

Det här måste göras om!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *