Bästa pendlarbilen under 70000kr

Sitter du i tankarna om vilken bil som kommer passa bäst för din jobbpendling. Är också låg förbrukning och ägandekostnader viktiga för dig.

Min rekommendation är Volkswagen Golf med dieselmotorn på 1.6liter och 105hästkrafter, en bil jag själv ägt och pendlat med i tre år. Denna motor med manuell låda är riktigt snål. Från årsmodell 2009 och framåt bör man kika.

Enligt tillverkare drar denna bil vid blandad körning 0.41liter/mil. Visserligen en siffra som man kanske inte kan räkna med att man kan uppnå. Under den pendlingen jag gjorde låg min snittförbrukning på 0.45liter/milen. Mestadels landsvägskörning men även en del motorväg och stadskörning. Vissa tillfällen på landsväg låg jag till och med under 0.4liter/milen.

Denna bil är inte bara väldigt snål på dieseldropparna. Den är även billig att äga. Servicekostnader är låga då denna bil inte har någon stor motor, automatlåda eller fyrhjulsdrift. En fyrhjulsdriven bil med automatlåda kostar en slant extra då de ska bytas olja för dessa system. Serviceintervallen är även väldigt lång, 2år eller 3000mil är intervallen. Många bilar har service varje år eller 1500-2000mil.

Oftast låg mina servicekostnader mellan 2500-4000kr. Volkswagen har även ett av Sveriges största verkstadsnät, så att hitta en verkstad nära bör inte vara några svårigheter.

Däckkostnader är också något som håller sig på rimliga nivåer. Då denna bil oftast har 15 eller 16tum stora hjul så ligger man inom de dimensionerna som är väldigt prisvärda. Och som ofta också finns på lager.

Förutom låga servicekostnader och låg bränsleförbrukning så har denna bil riktigt fina köregenskaper och bra komfort. Golfen är en bil som satt namnet för en hel bilklass. Och det är ingen tillfällighet. Det är få bilar som är så kompletta som Golfen. Den erbjuds dessutom även i kombiutförande. Så den som är i behov av en pendlarbil som även kan rymma en barnvagn har också en modell som passar.

Kikar man på säkerheten så presterar Golfen fem stjärnor i Euro Ncaps tester. Skulle man kika på en lite nyare av generation 7 (från 2013) så hittar man även autobroms och adaptiv farthållare som standard. Autobroms är något som givetvis ökar säkerheten markant. Skulle någon bil framför tvärnita och man själv inte är alert, då kommer bilen först varna bromsar man inte då så kommer bilen ta över och bromsa åt en.

Hoppas dessa rader kan hjälpa er i letandet efter er nästa pendlarbil. Klicka in på länken nedan för att hitta Golfen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *