Bästa familjebilen under 50000kr

Att hitta en vettig bil för familjen som både är säker och billig, det är inte de lättaste. Därför tänkte jag hjälpa er lite på traven i sökandet.

Denna rekommendation gäller för familjen på max 5 personer som har en begränsad budget på 50000kr.

Bilen jag rekommenderar är Saab 9-5 från årsmodell 2003 och framåt. Saab har under många år varit en favorit hos många barnfamiljer i Sverige. Konstigt är inte det. De är både väldigt rymliga och har en hög säkerhetsnivå med sitt fina betyg i EuroNcap. Saab var dessutom väldigt duktiga på att skicka in en hel del extrautrustning och trevliga motorer.

Så att hitta en gammal Saab med bland annat elstolar, läderklädsel, farthållare, parkeringssensorer bak och multiratt är inte särskilt ovanligt. Ett gäng tillval som absolut kan underlätta i vardagen. Elstolen är perfekt om Mamma och Pappa är olika långa. Läderklädseln är slitstark och lätt att torka av om barnen skulle spilla något på den, eller kanske du själv till och med. Farthållaren är bekväm på långresor med familjen. Hittar man en i utrustningsutförandet Vector eller Aero så får man riktigt mycket utrustning.

Komfortmässigt så står sig Saab väldigt bra. Även mot en del av dagens modernare bilar. Jämför man en över 10år gammal Saab mot lite nyare Kia till exempel, så står sig Saaben otroligt bra. Visst, den har inte samma moderna assistanssystem och bluetooth. Men rent komfortmässigt så står den sig bra.

Motormässigt så har Saab lite olika alternativ allt från 150hk till 260hk. Vill man hålla nere förbrukningskostnaderna så mycket som möjligt bör man givetvis kika i det lägre spannet. Deras 150 hästkrafters turboladdade bensinmotor på två liter har en låg årsskatt på ca 1500kr.

Känner man att man gärna vill ha lite extra effekt så är inte årsskatten särskilt blodig på en 2.3 liters bensinmotor med 185 hästkrafter heller, ca 1900kr.

Sammanfattningsvis så kan jag varmt rekommendera er att hitta ett fint exemplar av Saab 9-5. De kommer inte vara den snyggaste och roligaste bilen ni kan åka i. Men den kommer absolut att ge er fina, säkra och komfortabla mil för er och familjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *