Bästa budgetdäcket

Behöver du nya sommardäcken till bilen. Vad ska man välja? Det finns en uppsjö av olika däck till bilen. I denna artikel har jag valt att skriva om ett budgetdäck som är otroligt prisvärt men även har bra egenskaper. Tyvärr finns det en drös billiga däck som inte håller måttet alls om de till exempel blir lite blött på vägbanan. Däck är otroligt viktigt, så att tumma på den säkerheten är dumt.

Sava Intensa HP. Ett däck från Slovenien. Ett otroligt prisvärt däck som har bra egenskaper. Savas värden är jämna och bra i samtliga testmoment de testas i. Man har jämfört mot ett Continentaldäck vid vatten på vägbanan. Där klarar det sig bra. Även bromsförmågan i väta är bra.

Skulle man behöva väja rejält så gör inte Sava bort sig i stabilitet. Kurvgreppet är riktigt bra.

Tittar man hur bromsförmågan ser ut på torr väg så är även bromsförmågan bra där. Utöver detta så har även däcket ett lågt rullmotstånd och skapliga värden när det kommer till bränsleförbrukning. Livslängden på däcket har de även lyckats riktigt bra med.

Anledningen till att detta däck klarar sig så pass bra är för att Sava baseras på teknik från den välkända däcktillverkaren Good Year. De man kan förvänta sig är att de kan ta del av Good Years fina teknik som användes några år tidigare. Med tanke på att Good Year är en tillverkare som ligger i framkant så är det trots att tekniken är några år ändå riktigt bra.

Något som är bra är att däcket även finns i lite större dimensioner och inte bara i 205/55R16.

Sammanfattningsvis så är detta ett otroligt prisvärt däck med egenskaper som ett däck som normalt sett kostar betydligt mer. Hitta ditt däck här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *