Bästa batteriladdaren till bilen

Har du stått där på hösten och ska ställa undan din sommarbil eller husvagn. Eller kanske bara behöver underhållsladda din vardagsbil för att den körs mycket korta sträckor. Då har du kanske insett när du ska köpa laddare att det finns mycket alternativ. Och vad skiljs dem åt?

När man väl gjort sitt val kanske man valt en laddare som inte är särskilt smidig att använda. Så min rekommendation i detta inlägg kommer grunda sig mycket på användarvänligheten. Det är alltså inte den billigaste laddaren.

CTEK CT5 Time to Go är vad ni ska leta efter när ni handlar laddare. Den kostar dryga tusenlappen. Klart värd sina pengar trots att den är dyrare än många andra! Användarvänligheten är riktigt bra. Den meddelar till och med hur lång tid det är kvar innan du kan starta bilen. Jag använder själv denna laddare dagligen i mitt jobb som bilsäljare och är riktigt nöjd. Har använt flertalet andra märken, bland annat billigare varianter. De har tyvärr inte varit alls lika smidiga och enkla att använda.

Laddaren är helt automatisk, fasskyddad, gnistsäker och har fem års garanti. Den laddar och underhållar de flesta tolvvoltsbatterier som AGM, EFB, Calcium och Wet. Där de två första alternativen är de vanligaste man hittar i dagens bilar med Start/Stop-system.

Det är inte konstigt att CTEK har utsetts tills bästa batteriladdaren fyra år i rad enligt brittiska publikationen Auto Express.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *